Să ai un meci acasă şi unul pe teren neutru, cu echipa care a terminat precedentul campionat pe locul 4, în Kazahstan, ar fi trebuit să fie o ecuaţie simplu de rezolvat de orice echipă din prima ligă a campionatului nostru de fotbal. În situaţia aceasta s-a aflat azi FCSB, care a jucat, la Erevan, în Armenia, cu Şahtior Karagandy, echipă pe care o învinsese acum o săptămână, pe Arena Naţională, cu 1-0, în preliminariile Conference League.

N-a fost, însă, ceea ce microbiştii noştri bănuiau: kazahii au condus cu 1-0 la pauză, după ce portarul Andrei Vlad, cel supranumit de patronul FCSB, Gigi Becali, „Messi al portarilor”, a gafat incredibil (a câta oară?) şi a oferit pe tavă unui atacant advers o minge de gol. Ce-o fi în mintea lui Becali, de-l tot titularizează pe Vlad, deşi îl are la dispoziţie pe Cătălin Straton, portar incomparabil mai bun, doar Becali însuşi ştie.

FCSB a egalat după pauză, prin Coman, şi părea că lucrurile se aşază în matca lor firească. N-a fost aşa, pentru că în minutele adiţionale echipa din Kazahstan a mai marcat o dată, ducând jocul în prelungiri (a fost scoasă regula golului în deplasare). Prima repriză de prelungiri s-a încheiat nedecis, iar în a doua FCSB a irosit şansa golului calificării, un atacant bucureştean trimiţând peste poartă din câţiva metri. Aşa că s-a ajuns la penalty-uri.

„Messi al portarilor” n-a apărat nimic, în vreme ce la noi a ratat vedeta Moruţan, jucător pe care Becali vrea o căruţă de bani. S-a încheiat 5-3 pentru Şahtior.

La FCSB a intrat în minutul 87 Cristian Dumitru, fostul jucător al lui FC Argeş, despre care presa sportivă din Bucureşti a scris că ar putea reveni la Piteşti, sub formă de împrumut. Dumitru n-a jucat rău, dar nici n-a strălucit, fiind preocupat mai mult să nu greşească decât să-şi asume vreun risc.

În această seară, Sepsi Sfântu-Gheorghe va juca returul cu Spartak Trnava (ora 19,30), acasă, după 0-0 în Slovacia, în vreme ce CSU Craiova va încerca (de la ora 21) să spele ruşinea înfrângerii din Albania, 0-1 cu KF Laci.

sursa foto: captură video Pro X

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here