Fundaşul dreapta Gabriel Enache, fost component al echipei de fotbal CS Mioveni (din 2008 până în 2012) a părăsit, ieri, formaţia Astra Giurgiu, pentru a da curs unei oferte din prima ligă a Kazahstanului.

Enache (30 de ani neîmpliniţi încă) a ales campionatul „exotic” al Kazahstanului, în principal, din cauza unei oferte salariale excelente: 240.000 de euro pe an, adică 20.000 de euro lunar.

E un salariu imens, pe care, probabil, nici Enache nu spera că i-l va oferi cineva, vreodată.

Enache a jucat la CS Mioveni de la nivel de juniori până la seniori, după care, în 2012, a plecat la Astra Giurgiu.

În 2016, a devenit ţinta glumelor microbiştilor, după ce a declarat că a ales să semneze cu FCSB, „pentru că vreau să câştig Cupa şi campionatul”. În acel an, ironia sorţii, campionatul l-a câştigat chiar Astra, iar finala Cupei au jucat-o Dinamo şi CFR Cluj-Napoca, ultima câştigând la penalty-uri.

Înainte de a reveni la Astra, Enache a mai fost legitimat la Rubin Kazan (prima ligă rusă) şi Partizan Belgrad, dar nicăieri n-a reuşit să se impună ca om de bază.

În Kazahstan, Gabriel Enache va juca la echipa FC Kîzîljar (Kyzylzhar, în transcriere englezită) din oraşul Petropavl, un oraş cam de mărimea Piteştiului. Echipa kazahă e nou-promovată în prima ligă.

Spre deosebire de perioada FCSB, Enache nu s-a mai dus în Kazahstan să câştige Cupa şi Campionatul, ci să lupte, alături de noii săi coechipieri, pentru evitarea retrogradării, acesta fiind obiectivul clubului.

În lotul echipei, în afară de Enache, mai sunt patru străini. trei ruşi şi un bielorus. Enache din Mioveni este cel mai „răsunător” transfer din istoria de 52 de ani a clubului kazah.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here