CS Mioveni devine prima echipă de fotbal din campionatul primei ligi de la noi care protestează printr-un soi de grevă japoneză, împotriva prestaţiilor sub orice critică ale arbitrilor din această ediţie de campionat. Anterior, primarul urbei, Ion Georgescu, ameninţase cu retragerea echipei din campionat.

Echipa de fotbal CS Mioveni nu are un parcurs strălucit în acest campionat, acumulând doar 11 puncte în 12 runde, însă, orice microbist care urmăreşte meciurile din campionatul nostru de fotbal ştie că echipa argeşeană a fost prejudiciată grav, nu o dată, de erori imense arbitraj.

La începutul lui august, Mioveniul pierdea cu 0-1 acasă, în faţa campioanei CFR Cluj-Napoca, după un meci în care arbitrul Florin Chivulete (feciorul celui cu „folcloristele”, de la Piatra Neamţ) a validat golul oaspeţilor în ciuda unui ofsaid flagrant, însă nu a dat un penalty pentru Mioveni deşi Garutti fusese tras de tricou, în careu, pînă la limita ruperii acestuia.

Etapa trecută, contra FCSB, arbitrul Marcel Bîrsan şi-a bătut joc, efectiv, de echipa argeşeană, dând un galben gratuit la Buziuc (eliminat apoi pentru al doilea), un penalty inventat pentru FCSB, plus un gol validat pentru FCSB, deşi fusese ofsaid. Finalmente, FCSB a învins cu 3-0 după pauză, când a jucat cu un om în plus şi s-au petrecut nenorocirile descrise aici, după ce prima repriză fusese echilibrată.

A fost picătura care a umplut paharul nemulţumirilor, primarul Georgescu anunţând din nou că are în vedere retragerea echipei din campionat. Până s-o retragă, însă, cei de la Mioveni intră de sâmbătă, de la meciul cu FC Botoşani, într-un fel de grevă japoneză.

„Având în vedere faptul că greșelile de arbitraj continuă în defavoarea echipei noastre, a se vedea meciul cu CFR în urma căruia am depus un memoriu la LPF, FRF, CCA, meciul cu Chindia în care ne-a fost anulat un gol valabil, totul culminând cu partida din etapa trecută cu FCSB, în care am fost sancționați cu un 11 m inexistent, am primit un gol din off-side și i s-a dat un galben pe nedrept lui Buziuc, conducerea clubului a trimis un nou memoriu la FRF și CCA, arătând ce s-a întâmplat la aceste meciuri.

Am specificat în acest memoriu că dacă nu se vor lua măsuri corespunzătoare, vom face demersuri către UEFA.

De asemenea, în semn de protest, față de greșelile de arbitraj, lotul echipei noastre, conducerea clubului și personalul auxiliar vor purta în timpul desfășurării meciurilor o banderolă albă pe mâna dreaptă. Sperăm ca și publicul prezent la meciurile următoare să ni se alăture în acest demers și să poarte la jocuri aceleași banderole albe”, a anunţat clubul din Mioveni, printr-un comunicat de presă.

Imaginea de sus este de la un meci cu Gloria Buzău, din liga secundă, de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here