Azi noapte s-a jucat, la Buenos Aires, prima manşă din semifinalele competiţiei supreme la nivel de club din fotbalul sudamerican, Copa Libertadores (echivalentul UEFA Champions League de la noi).

S-au întâlnit, pe arena Avellaneda, fără spectatori, gazdele de la River Plate şi brazilienii de la Palmeiras Sao Paolo, cu argentinienii mari favoriţi.

Jocul a început în nota de dominare a gazdelor, care au ratat în prima jumătate de oră 3-4 ocazii clare de a marca, făcându-l mare pe portarul oaspete Weverton.

Pe portarul brazilian Weverton l-au ajutat şi barele, în două sau trei situaţii

Brazilienii, mult mai pragmatici şi mai exacţi în joc, au marcat la prima lor ocazie, pe contraatac (Roni, minutul 27), speculând o eroare gravă a portarului argentinian Armani, care a respins, inexplicabil, o minge cu piciorul, direct la adversar, de la marginea careului mic, deşi lângă el nu era decât un coechipier.

River a acuzat şocul şi Palmeiras a mai punctat o dată, tot pe contraatac, prin Gustavo Scarpa, după numai cinci minute, dar reuşita a fost anulată pentru un ofsaid de câţiva centimetri, sesizat doar de VAR.

Imediat după pauză, Palmeiras a marcat din nou, prin Adriano, care a plecat de jumătatea terenului cu un fundaş argentinian în cârcă şi nu s-a oprit până în poarta adversă.

Atacantul Adriano a plecat de la jumătatea terenului până în careul advers

River a mai avut o ocazie de gol la 0-2, dar neghiobia fundaşului Carrascal a pus cireaşa pe tortul umilinţei gazdelor: acesta l-a faultat grosolan pe Gustavo Scarpa, a luat, firesc, roşu direct, iar din lovitura liberă rezultată Vina a marcat frumos, cu capul (foto sus).

S-a terminat 0-3, un scor greu de digerat de către gazde, dar absolut normal, judecând după cum au evoluat cele două echipe. Logic, Palmeiras e 99,9% calificată în finala Copei Libertadores.

Manşa retur se va juca la Sao Paolo, peste exact o săptămână.

În finală, Palmeiras va întâlni pe învingătoarea din cealaltă semifinală care opune pe cealaltă mare echipă argentiniană, Boca Juniors Buenos Aires, formaţiei braziliene FC Santos, echipa de unde s-a lansat Pele.

Primul meci are loc în această noapte (0,15, ora României) la Buenos Aires.

Deţinătoarea trofeului, gruparea braziliană Flamengo Rio de Janeiro, a fost eliminată în optimi de Racing Club Buenos Aires, la penalty-uri, upă 1-1 în ambele manşe.

surse foto: capturi video SBT TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here