Azi noapte s-a jucat, la Buenos Aires, prima manşă a celei de-a doua semifinale din Copa Libertadores, competiţia numărul 1 din fotbalul sudamerican la nivel de echipe de club.

În prima semifinală, jucată noaptea trecută, brazilienii de la Palmeiras Sao Paolo şi-au asigurat, practic, calificarea în finală după ce au învins în deplasare, la scor de neprezentare, pe River Plate Buenos Aires.

Meciul de azi noapte, dintre Boca Juniors şi FC Santos (Brazilia) a fost mult mai echilibrat. Oaspeţii au avut ceva mai mult mingea şi au fost parcă o idee mai prezenţi în faţa porţii adverse, dar marile ocazii de gol au fost rare.

Şi împărţite echitabil între cele două combatante.

Două momente ar fi putut înclina balanţa într-o parte sau alta. Unul a fost atuci când un fundaş brazilian a călcat pe gleznă un adversar şi putea primi roşu direct. Arbitrul chilian Tobas Vargas a considerat că n-a fost intenţie şi a arătat doar galbenul celui în culpă.

Apoi, în partea a doua a meciului, atacantul brazilian Marinho a fost faultat clar (în opinia noastră) în suprafaţa de pedeapsă, dar arbitrul chilian n-a dictat lovitura de la 11 metri cuvenită, nici chiar după ce a consultat reluările video ale fazei.

Pentru că simulează prea des, Marinho n-a primit penalty atunci când chiar a fost faultat de-a binelea, în careu

Probabil, arbitrul Vargas n-a vrut să acorde penalty pentru FC Santos întrucât Marinho e renumit în Brazilia pentru abilitatea şi frecvenţa cu care simulează. Cam cum o făcea, pe vremuri, Marius Lăcătuş, la noi.

Rezultatul final, remiză albă, a fost relativ echitabil şi lasă ambelor echipe şanse de calificare în finală.

Meciul retur se va juca la Santos, peste o săptămână.

surse foto: capturi video SBT TV, Fox Sport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here