Fotbal european: CSU Craiova s-a făcut de râs, Botoşani şi FCSB, victorii scontate, dar cu emoţii

Date:

Share post:

Cele trei echipe de fotbal care reprezintă România în Liga Europa au debutat, aseară, în primul tur preliminar, în faţa unor adversari modeşti.

FC Botoşani a jucat în Kazahstan, cu echipa Ordabasî Şimkent, pe care a învins-o cu mari emoţii. Gazdele au ratat un penalty la scorul de 0-0, apoi fostul dinamovist May Mahlangu a egalat la 1, după ce Botoşani deschisese scorul.

Finalmente, Botoşaniul a câştigat cu 2-1, dar a tremurat destul pentru acest rezultat.

Deziluzia serii a fost CSU Craiova, care a pierdut meciul jucat la Tbilisi, împotriva formaţiei Lokomotiv, o necunoscută în cupele europene. Gruzinii au avut 2-0, Craiova reuşind să marcheze doar în minutele adiţionale ale reprizei secunde.

Ca să vă faceţi o idee despre diferenţa – teoretică – de valoarea dintre anonimii gruzini şi vicecampioana României, să spunem că tot lotul echipei Lokomotiv Tbilisi valorează circa 5 milioane de euro, cam tot atât cât mijlocaşul lui CSU, Cicâldău.

Este una dintre cele mai mari umilinţe suferite de fotbalul românesc, la nivel de echipe de club, de acelaşi calibru cu episoadele ruşinoase 17 Nentori (cu Dinamo, în anii ’80) şi Anorthosis şi Dudelange (cu CFR Cluj-Napoca), mai spre zilele noastre.

FCSB, ultima care a evoluat aseară, a câştigat cu 3-0, acasă, contra armenilor de la FC Shirak. Meciul a fost, însă, mai echilibrat decât o arată scorul, armenii având câteva bune situaţii de a marca la scorul de 0-0, respectiv 1-0.

FCSB n-a convins deloc aseară, dar s-a calificat fără probleme în turul II. Tragerea la sorţi va avea loc peste 3 zile, în data de 31 august.

În imaginea de sus, bucuria fotbaliştilor gruzini, după eliminarea celor de la CSU Craiova.

sursa foto: Facebook/Lokomotive Tbilisi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular