Fotbal de tot râsul: FRF a decis că retrogradarea din prima ligă de fotbal se va decide prin vot

Date:

Share post:

Federaţia Română de Fotbal a decis, azi la prânz, ca meciul restanţă din play-out-ul primei ligi, dintre Dinamo şi Hermannstadt să nu se mai joace.

În schimb, a fost respinsă propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), de a se prelungi sezonul, pentru ca şi Dinamo Bucureşti să-şi poată juca meciurile restante, cinci la număr.

Ca atare, mâine de la ora 17 se vor juca meciurile programate pentru ultima etapă din play-out, urmând ca echipele care retrogradează, respectiv cea care va juca barajul cu CS Mioveni, să se stabilească…. prin vot.

Există, de asemenea, vehiculată trecerea din campionatul următor la o primă ligă cu 16 echipe, caz în care nu ar mai retrograda nimeni.

E neclar, însă, dacă în acest caz Mioveniul mai are de jucat baraj sau rămâne în continuare în liga secundă.

Corect ar fi să joace barajul, pentru că echipa argeşeană şi-a câştigat acest drept pe teren şi ar fi injust să-i fie luat la masa verde, ca pe vremea cealaltă.

Ce criterii vor alege oficialii fotbalului românesc pentru a decide retrogradatele, e clar că nici domniilor lor nu ştiu încă. Sunt mai multe criterii ce pot fi luate în calcul.

Cei mai nemulţumiţi – şi afectaţi direct – de această stare de lucruri, în afară de cei de la CS Mioveni, sunt oficialii lui Dinamo, care ar fi vrut să îşi joace meciurile restante, situaţie în care cu 8-9 puncte obţinute din totalul de 15 puse în joc s-ar salva lejer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular