Un tribunal din capitala niponă Tokyo a dispus, aseară, eliberarea din arest a lui Carlos Ghosn, fost preşedinte-director general al grupului Renault.

Ghosn fusese arestat la jumătatea lui noiembrie anul trecut, acuzat fiind de diverse fraude cum ar fi evaziune fiscală, deturnarea fondurilor companiei în interes personal etc.

Ghosn este bănuit că şi-ar fi ascuns sau a omis să îşi declare o parte din venituri şi bonusuri, pentru a eluda plata impozitelor.

Suma totală cu care ar fi fost prejudiciat fiscul din Japonia se ridică la câteva sute de mii de euro, potrivit anchetatorilor de acolo.

După ce judecătorii au respins de trei ori solicitarea avocaţilor lui Carlos Ghosn, de a-l elibera din arest, ieri o cerere similară a fost aprobată, contra unei cauţiuni de un miliard de yeni (circa 8,5 milioane de euro).

Fostul boss de la Renault şi-a clamat permanent nevinovăţia: „Sunt nevinovat şi decis să mă apăr într-un proces corect, faţă de aceste acuzaţii nemeritate şi incorecte”, ar fi declarat Ghosn.

Pe perioada cât e eliberat pe cauţiune, nu are voie să folosească internetul, nici să părăsească oraşul Tokyo.

sursa foto: Liberation

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here