Curtea de Apel București l-a condamnat, azi, pe fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar, la 5 ani de închisoare, într-un dosar în care era acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de trafic de influență.

Prima instanţă îl condamnase pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală ANAF la şase ani de închisoare.

Decizia de azi este definitivă, astfel că dl Blejnar urmează să fie încarcerat în cursul după-amiezii.

Conform procurorilor DNA Ploieşti, care au instrumentat dosarul dlui Blejnar, „în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri…

… în perioada noiembrie 2011–ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unor firme cu comportament tip ,,fantomă” controlate de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

Din această sumă de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor DNA, însuşit de magistraţi.

Sorin Blejnar a ajuns şef al ANAF în ianuarie 2009, la propunerea partidului din care făcea parte, PDL.

sursa foto: B1 TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here