Tamas Schiffbeck (48 de ani), fost şef al DNA Timişoara până acum patru ani, s-a sinucis, în această dimineață, aruncându-se de la etajul șase al clădirii DNA Timișoara.

Procurorul a venit azi la serviciu, ca de obicei, a intrat în biroul său, iar la un moment dat a deschis geamul și s-a aruncat în gol.

Una din posibilele cauze ale gestului făcut de procurorul Schiffbeck ar putea fi boala foarte gravă de care suferă soţia sa, internată la un spital din Viena.

„O altă ipoteză este legată de situaţia actuală din justiţie. Guvernarea PSD-ALDE, prin Tudorel Toader, via Inspecţia Judiciară, a declanşat teroarea împotriva magistraţilor oneşti, care îşi făceau treaba potrivit conştiinţei şi regulilor penale.

Miza acestui atac politic la justiţie, condamnat şi de Europa, este timorarea procurorilor care nu vor să cedeze la presiuni politice sau nu au profil de executant de anchete la comandă, vezi cazul Adina Florea cu a sa secţie „SS”. Existenţa unor astfel de personaje dispuse la compromis politic este sabotaj, direct sau indirect, la adresa vieţii procurorilor independenţi.

Ipoteza presiunilor din sistem provocate de controale abuzive ale Inspecţiei Judiciare (aflate sub controlul lui Tudorel Toader şi dirijate de celebrul executant Lucian Netejoru) începe să prindă contur”, scrie colegul Laurenţiu Ciocăzanu, pe site-ul ziaristii.com

Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că o echipă de inspectori judiciari ar fi trebuit să înceapă de astăzi o verificare la DNA Timişoara.

Verificarea vizează şi perioada în care şef era sinucigaşul de azi, Tamas Schiffbeck.

sursa foto: Poliţia Timiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here