Nicolae Gavrilescu, fost primar al comunei argeşene Călineşti, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Piteşti.

Ex-primarul e acuzat de anchetatori de comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

În actul de trimitere în judecată se arată că: „În perioada 2008 – 2012, inculpatul Gavrilescu Nicolae, în calitate de primar al comunei Călinești, județul Argeș, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi determinat atribuirea și ar fi încheiat cu societatea comercială administrată de celălalt inculpat un contract de achiziție publică, având ca obiect lucrări de proiectare și construcție la obiectivul de investiții „Bază Sportivă Multifuncțională model tip 2, satul Vrănești, comuna Călinești, jud. Argeș”.

Ulterior, pe parcursul executării contractului, edilul ar fi dispus, către societatea celuilalt inculpat (patronul firmei care a executat lucrările – n.r.), plata atât a lucrărilor la valori supraevaluate cât și contravalorii “garanției de bună execuție” care nu a fost constituită niciodată pe parcursul executării contractului…

… Această conduită ar fi avut drept consecință producerea unei pagube totale de 113.514 lei în patrimoniul Primăriei Călinești, precum și un folos necuvenit echivalent în favoarea firmei beneficiare a fondurilor publice”, se mai arată în rechizitoriul DNA Piteşti.

Antreprenorul în cauză, din câte am aflat, a achitat deja întregul prejudiciu calculat de procurori.

Dosarul fostului primar din Călineşti va fi judecat de Tribunalul Argeş.

Interesant de remarcat este că numele dlui Nicolae Gavrilescu este vehiculat în spaţiul public ca fiind potenţialul candidat al PNL la postul de primar al Călineştiului.

De altfel, dl Gavrilescu a şi participat la câteva întâlniri ale liberalilor şi părea că ar avea şanse să revină la Primărie, dat fiind faptul că actualul primar, Gheorghe Ionescu (PSD) a fost deja condamnat (e drept, cu suspendare) pentru comiterea infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu.

sursa foto: Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here