Costel Zamfir (foto jos), fost primar al comunei Bradu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Piteşti, acuzat fiind de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Dl Zamfir va fi judecat în stare de libertate. Faptele pentru care este trimis în judecată s-ar fi petrecut în perioada 2000-2007.

Procurorii spun că, în calitatea menționată mai sus (primar al comunei Bradu – n.r.), în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce decurgeau din funcția de președinte al comisiei locale de fond funciar, a încălcat dispozițiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri agricole, stabilind, în mod nelegal și abuziv, dreptul de proprietate al unor persoane, pe suprafețe de teren care nu se găseau în patrimoniul C.A.P. Bradu, la 1 ianuarie 1990″.

„…inculpatul a întocmit și falsificat mai multe documente care au stat ulterior la baza emiterii titlurilor de proprietate emise pe numele unor persoane care nu au avut niciodată drept la reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate conform legilor fondului funciar sau care primiseră anterior terenurile în baza Legii nr. 18/1991 și nu mai aveau dreptul la reconstituire ori care aveau dreptul să li se reconstituie dreptul de proprietate, însă nu pe acele amplasamente”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

La mijloc e vorba de nu mai puţin de 159 de hectare de teren. Prejudiciul calculat de anchetatori se propie binişor de 27 de milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here