Ion Năftănăilă, fost primar al comunei Albeştii de Muscel, Ion Bodea, fost contabil-şef în cadrul aceleiaşi primării şi Eftimie Ionescu, fost administrator al unei societăţi comerciale au fost trimişi în judecată în stare de libertate de către procurorii DNA Piteşti pentru infracţiunile de abuz în serviciu în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din verificări rezultă că între anii 2006-2012, fostul primar ar fi încheiat şi executat un contract de execuţie lucrări şi plăţi efectuate către firma „Eftimex Grup”, administrată de Eftimie Ionescu, încălcând dispoziţiile legale. Proiectul respectiv privea alimentarea cu apă a comunei Albeştii de Muscel.

Ion Năftănăilă a fost ajutat şi de Ion Bodea, contabilul-şef al instituţiei şi de Eftimie Ionescu, plăţile făcându-se fără niciun act care să le ateste. Astfel, primăria a fost prejudiciată cu suma de 650.902 lei.

DNA ne informează că „în cauză s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Ionescu Eftimie şi Năftănăilă Ion. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Menţionăm că, anterior, inculpatul Năftănăilă Ion a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în cauza respectivă fiind condamnat definitiv la pedeapsa închisorii cu suspendare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here