Multă lume spune despre cabinetul condus de Adrian Năstase (2000-2004) că ar fi fost cel mai bun guvern pe care l-a avut România postcomunistă. N-am paria pe faptul că a fost chiar cel mai bun, dar unul dintre cele mai bune sigur a fost.

Oricum ar sta lucrurile, o comparaţie între Guvernul Năstase de atunci şi Guvernul Dăncilă, de azi, nu lasă loc niciunor dubii. Dacă erudiţia şi ştiinţa de carte a lui Adrian Năstase au fost şi sunt evidente, Vioricăi Dăncilă i se spune fie „proasta satului în fruntea statului”, fie Tuta Absolută, fie, simplu, Analfabeta.

Deşi retras din viaţa politică după ce a executat o pedeapsă cu închisoarea, pentru comiterea de acte de corupţie, dl Năstase publică, adesea, texte de opinie pe site-ul agenţiei de ştiri Amos News.

Texte de care reiese limpede că ştie carte mai multă decât tot Guvernul Dăncilă.

În ultimul său material de opinie, ex-premierul explică, pe scurt, de ce din ce în ce mai multă lume nu mai are încredere în Guvern şi în partidul care l-a dat, PSD.

Iată mai jos un fragment din textul dlui Năstase, care poate fi citit integral la adresa amosnews.ro :

„Resursele umane ale PSD (sunt) sursa crizei de încredere (în PSD – n.n.). Devine tot mai greu de respins concluzia că o parte din tensiunile din societate şi atacurile împotriva PSD sunt determinate de evidentele carenţe profesionale ale unei părţi din cei însărcinaţi să conducă ministere, agenţii sau alte instituţii publice. Cauza se află, după cum am spus în mai multe rânduri, în desfiinţarea de facto a Departamentelor de specialitate ale PSD. De altfel, practic, Consiliul Naţional nu mai functionează.

Despre PSD s-a spus mult timp că este „un partid respectat pentru stiinta guvernării, chiar dacă nu este iubit”. Din păcate, acest lucru pare a deveni tot mai putin valabil”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here