În februarie acest an, mai mulţi parlamentari ai USR depuseseră la Parlament o propunere legislativă de desfiinţare a Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, o instituţie-fantomă, creată parcă special pentru fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.

Acest institut al Levantului toacă anual aproximativ 5-6 milioane de lei, majoritatea pe salariile amploaiaţilor, dintre care cei mai mulţi nici nu ştiu ce au de făcut la locul de „muncă”.

Unii dintre ei, probabil, nici nu ştiu ce-i acela Levant.

Cu toate că e vorba aici de o risipă bugetară evidentă, Camera Deputaţilor a respins, azi, proiectul de lege al USR, de desfiinţarea acestui institut.

În doi ani de activitate această instituţie a avut alocat câte un milion de euro pe an. Pe proiecte au mers 80.000 de lei în 2019. 80.000 de lei din două milioane de euro. Aceşti bani au mers pe salarii foarte mari, pe deplasări, pe diurne, pe sindrofii, pe tot felul de activităţi care nu au nicio legătură cu ideea de Levant.

Această instituţie reprezintă un institut luat pe persoană fizică de către o personalitate care a reprezentat speranţa României acum 20 de ani”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai, citat de agenţia de presă Mediafax.

Referirea la Emil Constantinescu, preşedinte între 1996 şi 2000, care şi-a încheiat mandatul spunând că „a fost învins de sistem”, e străvezie.

“PSD şi UDMR prin vorbitorii în plen au recunoscut că e un hatâr făcut lui Emil Constantinescu. Nici măcar nu s-au mai obosit să pretindă că acest pseudo-institut are vreo misiune academică.

Vă reamintesc că săptămâna trecută, prin votul tuturor partidelor în afară de USR, au dat 10 milioane de lei pe an înapoi fake-Academiei Oamenilor de Ştiinţă, pe care le tăiase USR la începutul anului”, a declarat deputatul USR Cătălin Drulă, citat de Epoch Times România.

Articolul integral al celor de la Epoch Times România poate fi citit accesând link-ul de mai jos:

http://epochtimes-romania.com/news/institutul-lui-constantinescu-ramane-in-picioare-deputat-au-cheltuit-aproape-2-milioane-euro-pe-salarii-si-sindrofii—302058

Una peste alta, fostul preşedinte cu rădăcini argeşene al României, dl Emil Constantinescu, rămâne pe mai depart ecu „coledzi”-ul inventat special pentru domnia-sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here