„Începând cu data de 28 octombrie 2021, domnul Mihail-Adrian Oprescu, inspector general de stat adjunct în cadrul Inspecţiei Muncii, exercită, cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES) pentru o perioadă de 6 luni”, se arată în actul de numire al dlui Oprescu, publicat recent în Monitorul Oficial.

Mihail Oprescu este soţul deputatei PSD de Argeş Simona Bucura-Oprescu şi a fost, între altele, consilier local PSD, prefect (pus tot de PSD) al judeţului Argeş, şef al ITM Argeş, În plus, dl Oprescu, care e doctor în drept, are şi o carieră didactică universitară, fiind preparator, asistent, apoi lector la Universitatea particulară Contantin Brâncoveanu din Piteşti. Instituţie de învăţământ care l-a dat ţării, între alţii, pe actualul senator PSD Ovidiu Puiu, profesor universitar doctor, fiul celui care-a întemeiat-o.

Să faci o şcoală şi să nu ştii nici cum se numeşte exact şcoala aia… impardonabil pentru un intelectual cu pretenţiile dlui Oprescu

Dl Mihai Oprescu a făcut Dreptul la o universitate din Alba Iulia, e doctor în drept, cum menţionam, şi a făcut, între altele, şi un master la… aici cităm din CV-ul dumnealui, de găsit pe site-ul ANES (https://anes.gov.ro/wp-content/uploads/2020/03/CV-Oprescu-Mihail-Adrian-RO-1.pdf), „Facultatea de Inginerie Herman Oberst din Sibiu”.

O singură problemă ar fi: facultatea cu pricina se numeşte Hermann (cu doi de „n”) Oberth, în memoria savantului născut la Sibiu, unul dintre fondatorii astronauticii şi pionier al construcţiei de rachete. Oberst, în germană, înseamnă altceva: colonel.

Dincolo de prostiile din CV, numirea dlui Oprescu, un pesedist, într-o funcţie înaltă într-o agenţie guvernamentală despre care îi e greu oricui să-şi imagineze cu ce se ocupă şi ce raţiuni de-a exista are, e cel puţin surprinzătoare, având în vedere că a semnat-o liderul PNL, Florin Cîţu. Cel care spunea adesea că nici nu vrea să audă de PSD.

Mai mult, consoarta dlui Oprescu îi împroaşcă asiduu pe liberali, de vreo 2-3 ani încoace, din toate poziţiile şi cu tot ce poate. E interesant de văzut dacă, văzându-şi consortul numit într-o funcţie grasă de Florin Cîţu, dna Bucura va mai continua tirul susţinut de invective la adresa PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here