După un flagrant delict de luare de mită şi percheziţionarea biroului său de manager al Spitalului Judeţean din Baia Mare, fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost audiată vreme de câteva ore de procurorii anticorupţie.

Aseară târziu, în jur de ora 22, anchetatorii au luat decizia de a o trimite pe dna Pintea, cu o maşină a DNA, la Bucureşti, pentru a fi audiată în continuare la sediul central al instituţiei.

Duba care a transportat-o pe fostul ministru acuzat de luare de mită a ajuns în jur de ora 6 dimineaţa în Capitală, după care a reînceput audierea dnei Pintea.

Deocamdată, nu există informaţii oficiale despre reţinerea sa. Tot ce a fost anunţat oficial e că e vorba de un dosar de achiziţii.

Noi am aflat, de la colegi jurnalişti din Maramureş, că ar fi vorba de medicamente şi materiale sanitare, necesare pentru combaterea coronavirusului şi a altor eventuale epidemii.

De asemenea, nu se ştie oficial nici suma primită drept şpagă de Sorina Pintea. Unele surse indică 120.000 de euro, altele 120.000 de lei. Până nu ne spune exact DNA-ul, putem doar ghici.

Noi bănuim că ar fi vorba de euro, pentru că, la nivel guvernamental, încă n-am auzit până acum de şpăgi în lei.

Ştire în curs de actualizare.

Actualizare – În această seară, judecătorii au decis arestarea preventivă a Sorinei Pintea, pentru 30 de zile. Dna Pintea poate contesta decizia, dar rămâne oricum în arest până la judecarea contestației.

sursa foto: captură video Pro Tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here