Fostul ministru Daniel Chițoiu (ALDE) a fost pus, azi, sub învinuire pentru ucidere din culpă, de către procurorii Parchetul Tribunalului Argeș, ca urmare a accidentului petrecut în ziua de 26 decembrie anul trecut, la Zamfireşti.

Atunci, limuzina condusă de fostul demnitar a intrat, din câte au conchis anchetatorii, pe contrasens şi a lovit violent o Dacie Logan care circula regulamentar.

Coliziunea a avut lo cpe şoseaua Piteşti-Râmnicu Vâlcea, pe raza satului Zamfireşti

Şoferul Loganului şi pasagerul din dreapta, soţii Pristavu, au murit pe loc, în vreme ce Daniel Chiţoiu a ieşit pe picioare din maşină, ulterior alegând să se interneze la Spitalul Floreasca din Capitală, de unde a fost externat, bine mersi, câteva zile mai târziu.

Fostul demnitar a refuzat să dea declaraţii procurorilor argeşeni care se ocupă de dosar, invocând dreptul la tăcere pe care legea i-l acordă.

Maşina lovită de limuzina ministrului, în care şi-au găsit sfârşitul soţii Pristavu

Azi, la ieşirea de la Tribunalul Argeş, Daniel Chiţoiu a spus doar că nu poate oferi nicio declaraţie presei, din cauza „procedurilor” care l-ar împiedica să vorbească despre accident.

Chiţoiu, care deţine şi funcţia de secretar general al partidului ALDE, urmează, foarte probabil, să fie trimis în judecată pentru uciderea din culpă a soţilor Pristavu (el, 82 de ani, ea 73).

Există informaţii care susţin că fostul demnitar ar fi pătruns pe contrasens din cauza faptului că vorbea la telefon în timp ce şofa şi nu era atent la drum.

sursa foto: Facebook, ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here