Judecătoria sectorului 5 al Capitalei a respins, azi după-amiază, cererea de eliberare condiţionată din penitenciar a fostului preşedinte PSD Liviu Dragnea.

Acesta se află închis în penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în data de 27 mai 2019, pentru instigare la abuz în serviciu.

Practic, două angajate ale DGASPC Teleorman munceau efectiv la sediul judeţean al PSD, dar erau plătite de DGASPC. Femeile în cauză şi-au recunoscut fiecare vina şi au primit, ambele, pedepse cu suspendare.

O cerere similară, de eliberare condiţionată, formulată de Liviu Dragnea, a fost respinsă şi în decembrie 2019, iar altele două, în luna următoare.

Din câte se pare, judecătorii au refuzat să îl elibereze înainte de termen pe fostul politician din cauză că acesta n-a recunoscut niciodată acuzaţiile din cauza cărora a ajuns după gratii, susţinând mereu că e un condamnat politic.

Fostul lider al PSD mai e urmărit penal într-un alt dosar, în care DNA a anunțat, în noiembrie 2017, că a început urmărirea penală împotriva lui Dragnea și a șefilor de la Tel Drum.

Acuzaţiile sunt de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei Tel Drum SA, în privința acordării de contracte pentru reabilitări de drumuri județene cu fonduri europene.

Potrivit sentinţei de azi, Liviu Dragnea poate cere din nou liberarea condiționată după data de 27 iunie anul în curs. Sentinţa de azi nu e definitivă, ea putând fi atacată cu contestaţie la Tribunalul Bucureşti. Ceea ce, foarte probabil, Dragnea va şi face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here