Fostul deputat PDL de Argeş Cristian Boureanu, un an şi nouă luni de închisoare

Date:

Share post:

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, azi, pe fostul deputat PDL de Argeş Cristian Boureanu, la un an şi nouă luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, în dosarul în care este acuzat că a lovit un poliţist de la Poliţia Rutieră a Capitalei.

Ex-deputatul Boureanu nu va intra la închisoare, întrucât magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei.

Instanţa de judecată a mai dispus ca Boureanu să stea doi ani sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Bucureşti.

În acest răstimp, fostul deputat trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile.

În cadrul aceluiaşi dosar penal, Laura Dincă, iubita lui Boureanu, a fost condamnată la 2.000 lei amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut şi decizia pe latură civilă a instanţei inferioare, prin care Boureanu a fost obligat să plătească 7.000 de euro daune morale agentului de Poliţiei Andrei Ovidiu, pe care fostul deputat l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală.

În noaptea de 8 spre 9 iunie 2017, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic de un echipaj de Poliţie Rutieră, în Bucureşti. La volan era Laura Dincă, iubita politicianului.

În momentul în care poliţiştii i-au solicitat şi lui documentele de identitate, Boureanu s-a manifestat violent, a ameninţat un poliţist şi i-a prins acestuia degetele mâinii drepte la portiera maşinii, i-a rupt cămaşa şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală.

Poliţistul a reacţionat şi i-a aplicat un croşeu lui Boureanu, în urma căruia acesta a fost făcut KO. În imagine, fostul politician, alături de iubita sa, Laura Dincă.

Fostul deputat de Argeş mai are şi alte probleme penale. El a fost trimis în judecată, într-un alt dosar, unul de corupţie.

DNA i-a acuzat în aprilie pe fostul ministru Sebastian Vlădescu (naş de cununie al lui Boureanu), pe fostul şef Eximbank, Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, pe Boureanu şi alţi doi demnitari că au primit mită de la o firmă străină care reabilita calea ferată Bucureşti – Constanţa pentru a garanta plăţile din contract.

Cel care a oferit mita, un cetăţean austriac, şi-a recunoscut deja faptele, astfel încât perspectivele nu par deloc roze pentru fostul deputat de Argeş.

sursa foto: verdict.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular