Vineri, procurorii DNA Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a unui lot de cinci inculpaţi, între care şi fostul deputat PDL de Argeş, Cristian Boureanu.

Pe lângă fostul parlamentar de Argeş, au mai fost trimişi în judecată fostul naş al deputatului, ex-ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu, cumnatul fostului preşedinte al PSD Mircea Geoană, pe nume Ionuţ Costea, dar şi un fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor, pe nume Constantin Dascălu.

Toţi cei inculpaţi în acest dosar sunt acuzaţi că ar fi participat la un circuit de dare-primire de mită, în perioada 2005-2017, cu prilejul unor lucrări efectuate la calea ferată Bucureşti-Constanţa.

Anterior, DNA pusese sechestru asigurător pe mai multe bunuri ale inculpaţilor, inclusiv pe ale ex-deputatului Boureanu.

Situaţia lui Cristian Boureanu este cu atât mai grea cu cât Josef Hornegger, reprezentant în România al asocierii dintre companiile Swietelsky (Austria), Wiebe Holding GmbH & Co. KG şi Takenaka Europe (ambele, din Germania, executantele lucrării la calea ferată respectivă – n.r.) a recunoscut, în martie, că a dat mită pentru ca firmelor numite să li se încredinţeze contractele de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată, situate între Bucureşti şi Constanţa.

Procurorii DNA au stabilit că, „în perioada 2009-2013, Josef Hornegger, directorul reprezentanței din România a companiei austriece, a contribuit la negocierea și plata unui comision de 10% din valoarea sumelor încasate de la compania feroviară, către oficialii români implicați în deblocarea plăților sau care le puteau influența”.

Pentru ca situaţia dlui Boureanu să fie şi mai grea, acesta are deja la activ o condamnare penală.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, în ziua de 9 mai anul acesta, la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, în dosarul în care a fost găsit vinovat că a lovit un poliţist de la Poliţia Rutieră a Capitalei.

sursa foto: Facebook/Cristian Boureanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here