Fostul deputat ALDE de Argeş şi preşedinte al organizaţiei judeţene a partiduleţului condus de Călin Popescu-Tăriceanu, Andrei Dominic Gerea, are lipici la funcţii grele, bine plătite, în branşa energiei.

„Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm, operatorul parcului eolian Crucea Nord din Dobrogea, preluat recent integral de către compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al României, de la grupul german Steag Gmbh, l-a numit în funcția de director general pe Andrei Gerea, fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta 2 și al Energiei și IMM-urilor în Cabinetul Ponta 4”, a informat azi portalul de ştiri economice profit.ro

De menţionat că în ultimul său mandat ministerial, Andrei Gerea l-a avut ca subaltern pe actualul director general al Hidroelectrica, Bogdan Badea. Acesta ocupa pe atunci funcția de secretar de stat în ministerul Energiei, condus de Gerea.

Un fel de rotaţie a cadrelor, cum era pe vremuri.

„Gerea a fost numit în funcția de director general al producătorului de energie eoliană pe o perioadă de 4 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, și va avea o indemnizație fixă lunară brută reprezentând de 5 ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut din ramura de activitate a Crucea Wind Farm.

Potrivit datelor INS și calculelor estimative ale Profit.ro, suma s-ar putea ridica la circa 40.000 lei brut, respectiv 24.000 lei net (cam 4.900 euro pe lună)”, au mai informat ziariştii de la site-ul bucureştean.

Andrei Dominic Gerea a schimbat, în cariera sa politică, mai multe partide. A fost când de stânga, când de dreapta, după cum bătea vântul.

A petrecut 10 sau 11 ani la PNL (2004-2014), după care a trecut la PSD-ul condus de Tăriceanu, ALDE. Dar a mai făcut nişte escale şi pe la PSD (a fost deputat nefiliat, dar a aderat la grupul parlamentar al PSD), după ce a testat şi partiduleţul condus de Victor Ponta, Pro România.

Ultimele două partide din cariera dlui Gerea: Partidul Puterii Umaniste întemeiat de Dan Voiculescu, mogulul Antenelor (1, 2, 3 etc) şi partidul Restart (sau Re.Start) au reprezentat doar alte escale însspre revenirea la PNL.

În calitatea sa de deputat de Argeş, Andrei Gerea s-a făcut remarcat prin absenteism cvasitotal şi, în general, prin nimic.

Ca ministru al Economiei, cea mai mare realizare a sa a fost promisiunea că va salva platforma Arpechim de la dispariţie. Bineînţeles, n-a salvat nimic.

Articolul complet din care am citat mai sus poate fi accesat dând click pe link-ul următor: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/un-fost-ministru-in-guvernele-ponta-numit-director-general-al-parcului-eolian-al-hidroelectrica-l-a-avut-ca-subaltern-si-pe-actualul-director-general-al-hidroelectrica-20130717

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here