Pe numele său întreg Roberto Ayza Berça, fostul mijlocaş şi căpitan ani la rând al echipei din Mioveni împlineşte azi 40 de ani. Născut la Sao Caetano do Sul, un oraş cam de mărimea Piteştiului din statul brazilian Sao Paulo, Roberto Ayza a venit în România în 2006, la Cetatea Suceava, unde a jucat un sezon.

După alte două sezoane petrecute la Ceahlăul Piatra Neamţ, respectiv la FC Bihor Oradea, Roberto a ajuns la Mioveni şi a jucat aici trei campionate la rând, după care a jucat un an la prim-divizionara Gloria Bistriţa. Nu prea i-a priit la Bistriţa, aşa că a revenit la Mioveni, unde timp de şase ediţii de campionat a fost motorul şi sufletul echipei argeşene.

Roberto Ayza e unul dintre mulţii brazilieni veniţi să joace fotbal şi să câştige bani mai mulţi în Europa. La noi în ţară a convins pe deplin, şi la al doilea eşalon, şi la primul. A arătat de nenumărate ori, prin golurile şi prin pasele sale, de ce aproape că nu e nicio echipă serioasă în Europa care să nu aibă în lot măcar 1-2 brazilieni.

Acum, căsătorit, cu Gabriela, fostă jucătoare de volei de performanţă şi tată a doi copii, Roberto e şi român.

Cu vreun an în urmă, l-am chestionat pe Roberto Ayza despre viaţa sa de fotbalist în România, despre marile sale realizări şi regrete, despre cum e fotbalul brazilian comparativ cu al nostru etc. Interviul cu el e şi acum de actualitate şi vă invităm să-l (re)citiţi, accesând link-ul de mai jos:

Să mai menţionăm că, după toţi anii petrecuţi la Mioveni, Roberto Ayza poate spune liniştit că a intrat în istoria acestui club, dar şi în inimile celor mai mulţi microbişti argeşeni.

Îi transmitem şi noi, cu prilejul aniversării zilei sale de naştere, ani mulţi, sănătoşi şi fericiţi, alături de familie şi de toţi cei dragi.

Feliz aniversário, Roberto!

Imaginea de sus este de la festivitatea sa de retragere din activitate, organizată pe arena din Mioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here