Florina Raluca Presadă, unul dintre liderii USR şi fostă senatoare în legislatura 2016-2020, a anunţat în această dimineaţă că părăseşte partidul.

„Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR.

Numirile politice pentru anumite poziții sunt firești și pot accepta că cei ajunși la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competențe similare.

Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe”, a transmis dna Presadă.

Numirile politice la care face referire mai sus se referă, probabil, la obstinaţia ministrului Claudiu Năsui în a promova o fostă colaboratoare a Securităţii, dar şi la numirea lui Cătălin Badiu, un informatician din Timişoara, pe post de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

„Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcție politică de ceva vreme iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație”, a mai spus dna Presadă.

La alegerile generale din toamna anului trecut, fosta senatoare a fost, practic, eliminată din Parlament, fiind pusă pe lista de candidaţi pe un loc neeligibil.

Într-o intervenţie televizată, azi la prânz, Florina Presadă a declarat că are în plan să pună bazele unei noi construcţii politice, care să-i coaguleze în principal pe cei nemulţumiţi de felul în care actualii lideri ai USR (Dan Barna, Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu etc) conduc partidul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here