Narcisa Lecuşanu, una dintre cele mai mari handbaliste românce ale ultimelor decenii, îşi va lansa, poimâine, la Piteşti, prima sa carte, un volum autobiografic denumit „Povestea vieţii mele”.

Evenimentul are loc pe terenul bazei sportive a campusului a universităţii, din Aleea Școlii Normale, nr. 7 ( fosta stradă Gheorghe Doja) și se transmite live pe platforma UPIT Media (http://upitmedia.ro/), cu începere de la ora 11,30.

„Campioană mondială la tineret în 1995, vicecampioană mondială la senioare în 2005 şi finalistă a Ligii Campionilor în 2010, Narcisa Lecuşanu a marcat 302 goluri în 116 partide pentru echipa României, performanţă la care se adaugă sute de goluri înscrise în cupele europene şi în campionatele din România, Macedonia, Germania şi Danemarca în care a evoluat pentru echipe de top. 

Narcisa Lecuşanu face carieră şi acum, la mai bine de zece ani de la încheierea carierei de jucătoare.  Este singurul român ajuns în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal, din care face parte din noiembrie 2017″, se arată într-un comunicat de presă al universităţii piteştene.

„Autobiografia Narcisei Lecuşanu este o carte scrisă cu talent, pasiune, dăruire, emoţie şi sinceritate. Adică la fel cum a jucat.

O autobiografie fără nimic cosmetizat, fără retuşuri stereotipe de PR, cum se întâmplă din păcate prea des. Narcisa Lecuşanu e la fel de deschisă când scrie despre eşecuri (şi viaţa ei a fost o luptă teribilă) ca şi atunci când scrie despre triumfuri. Cartea sa este o motivaţie şi o lecţie de viaţă.

O lecţie despre cum să te ridici de o sută de ori după ce ai căzut şi să fii cel mai bun. O lecţie despre cum merită să lupţi pentru visele tale, oricât ar fi de greu”, spune despre carte Denis Grigorescu, jurnalist la cotidianul „Adevărul”.

Narcisa Lecuşanu, o stângace de temut pentru portăriţele adverse

Narcisa Lecuşanu, născută la Bacău acum 44 de ani, are un palmares de invidiat şi la nivelul echipelor de club. A jucat, în carieră, la formaţii de top european: Kometal Skopje (Macedonia), Borussia Dortmund, TV Lutzellinden (ambele, Germania), Ikast şi Aalborg (ambele Danemarca), dar şi la cea mai bună echipă românească a momentului, Oltchim Râmnicu-Vâlcea.

Are în palmares, cu aceste echipe, două titluri de campioană şi două cupe ale Macedoniei cu Kometal, un titlu de campioană şi unul de vicecampioană a Germaniei şi o Cupă a Cupelor cu Ikast.

Cu Oltchim mai are obţinute patru titluri de campioană a României, o Cupă şi o Supercupă, precum şi o Cupă a Cupelor. E greu să le şi umeri, darămite să le obţii, pe teren.

surse foto: Facebook/Narcisa Lecuşanu, Herning-Ikast Håndbold Danemarca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here