Fost secretar de stat: „Anul acesta nu s-a lucrat nimic pe lotul 4 Coloneşti-Piteşti din drumul expres Craiova-Piteşti. Şantierul e abandonat”

Date:

Share post:

Pe cei 32 km ai lotului Coloneşti-Piteşti din DEx12 Craiova-Piteşti nu s-a lucrat nimic anul acesta, acuză Horaţiu Cosma, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Contractul pentru lotul 4 Coloneşti-Piteşti a drumului expres DEx12 Craiova-Piteşti a fost semnat în 2021. Câştigătoare a fost o asociere de firme ale omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu.

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este 15 noiembrie 2024.

„Din păcate, nu e nicio șansă să se circule anul acesta pe toți cei 120 km ai drumului expres (şi pe lotul Craiova-Balş se lucrează n.r.)… Realitatea din teren: pe cei 32 km de drum expres din Argeș bate vântul. Şantierul e înghețat, iar muncitorii și utilajele constructorului nu au mai revenit la treabă după sărbătorile de iarnă”, a informat ex-secretarul de stat Horaţiu Cosma, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Nu sunt suficienți bani nici pentru drumul expres Craiova–Pitești, nici pentru autostrada Sibiu–Pitești, pentru centura de autostradă București sau pentru autostrăzile Moldovei A7 și A8”, a mai transmis dl Cosma.

CITIŢI ŞI: Firmele lui Dorinel Umbrărescu au început să obosească: întârzieri pe lotul Coloneşti-Piteşti din DEx12 Craiova-Piteşti (galerie foto)

Firmele lui Umbrărescu, palmares impecabil până acum

Firmele lui Dorinel Umbrărescu au finalizat lotul Slatina-Coloneşti la finele anului trecut. Cu câteva luni mai devreme decât termenul contractual. Detalii, aici.

Pe alte şantiere, însă, inclusiv pe lotul Coloneşti-Piteşti, sunt mai multe semne de oboseală. Dorinel Umbrărescu e angajat contractual pe vreo 400 km de autostradă şi drum expres. Firmele sale lucrează şi pe autostrada Moldovei, şi pe autostrada Transilvania, şi pe drumul expres Craiova-Piteşti. Ceea ce e posibil să fie peste puterile firmelor Umbrărescu.

Până acum, acestea nu au înregistrat depăşiri ale termenelor contractuale la vreo lucrare de infrastructură. Ar fi păcat să înregistreze pe DEx12 Craiova-Piteşti.

CITIŢI ŞI: Cea mai mare problemă a constructorilor de autostrăzi: sătenii nu vor să muncească. Preferă ajutoarele sociale

Articol în curs de actualizare.

sursa foto: arhivă ArgeşulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Calea ferată Pitești-Ramificație Golești, închisă de azi, timp de două luni de zile

Linia de cale ferată Pitești-Ramificație Golești va fi închisă...

Compania autohtonă Elis Pavaje își extinde fabrica din Prahova

Cel mai mare producător român de pavaje, Elis Pavaje,...

Trolere pentru copii – cea mai frumoasă aventură începe atunci când copiii au propriile bagaje

Calatoriile inseamna aventuri, iar pentru copii, fiecare calatorie este...

Carambol cu patru maşini în comuna Moșoaia. Fetiţă de 6 ani rănită în zona feţei

În urmă cu puţin timp, pompierii argeşeni au fost...

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...