Fost general român din Forţele pentru Operaţiuni Speciale: „Încă nu consider războiul din Ucraina un eşec pentru ruşi”

Date:

Share post:

Intervievat de colegul Sebastian Rusu, de la Adevărul, generalul în rezervă Marius Crăciun, fost comandant al Forţelor pentru Operaţiuni Speciale ale Armatei Române, a declarat că ar fi prematur să considerăm că Rusia a pierdut războiul din Ucraina.

Mai mult, e de părere generalul Marius Crăciun, nici chiar prima parte a acestui conflict, care durează deja de aproape două luni, nu poate fi considerată un eşec pentru agresorii ruşi.

„Eu nu consider prima parte a acestui război drept un eşec pentru ruşi. Cu pierderi umane şi materiale mari, au cucerit părţi importante din teritoriul Ucrainei şi acest lucru constituie un avantaj în negocierea unui armistiţiu şi ulterior a păcii”, a declarat generalul Crăciun ziaristului de politică externă Sebastian Rusu.

„În opinia mea, faza a doua a acestui război de agresiune va fi, pentru forţele ruseşti, încercuirea şi nimicirea grupării de forţe din Donbas şi asigurarea unei legături sigure pe uscat între Rusia şi Crimeea, legătură care asigură şi aprovizionarea cu apă a Crimeei. Va fi o campanie lentă şi sângeroasă, se vor folosi pe scara largă tancurile şi focul artileriei, chiar dacă forţele ruseşti nu vor avea asigurată supremaţia aeriană nici măcar în această regiune”, sună previziunile deloc liniştitoare ale generalului român.

Interviul acordat de acesta ziaristului Sebastian Rusu îl puteţi lectura integral aici.

Generalul de brigadă în rezervă Marius Dumitru Crăciun s-a născut la Fălticeni, judeţul Suceava, pe 10 decembrie 1960. A condus timp de şapte ani şi ceva, între 2099 şi 2016, Forţele pentru Operaţiuni Speciale ale Armatei Române.

sursa foto: Facebook/Fundaţia General Grigore Bastan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular