După ce a fost refuzat, rând pe rând, de toţi antrenorii cu nume sonore cu care a negociat, patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, s-a înţeles azi cu Ionuţ Badea, fost jucător la Dacia Piteşti, ARO Câmpulung şi FC Argeş.

Cel puţin aşa au anunţat cei de la Gazeta Sporturilor, fără ca să existe, încă, o confirmare oficială în acest sens.

Badea s-a născut acum 44 de ani la Buzoeşti şi a debutat ca senior la Dacia Piteşti (liga secundă), la vârsta de 19 ani. A trecut apoi la ARO Câmpulung, după care a făcut pasul spre prima ligă, la Dinamo.

După un an acolo, a trecut pe la FC Braşov, Oţelul Galaţi, din nou Dinamo, FC Vaslui, pentru a-şi încheia cariera la FC Argeş, în 2007.

Ca jucător, Ionuţ Badea are în palmares un titlu de campion şi trei Cupe ale României, toate cu Dinamo Bucureşti.

Ca antrenor, a pregătit pe FC Argeş, Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii, U Cluj-Napoca, FC Braşov, Chiajna şi Oţelul Galaţi, dar a fost trei ani de zile şi secund al naţionalei de seniori.

În lumea fotbalului românesc, Ionuţ Badea este un personaj absolut special, total atipic. Nu frecventa cluburile, discotecile, nu fuma, nu bea alcool şi citea foarte mult.

Noul antrenor al celor de la FCSB e un tip erudit, cult, cu un vocabular bogat, bine articulat. Net superior din punct de vedere intelectual oricărui ministru din actualul cabinet.

FCSB a făcut o afacere bună cu Ionuţ Badea. Rămâne de văzut dacă şi tehnicianul va putea spune acelaşi lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here