Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a anunţat, azi, că… recomandă membrilor şi simpatizanţilor săi să răspundă afirmativ la cele două întrebări formulate de preşedintele Klaus Iohannis la referendumul din 26 mai.

Totodată, liderii minorităţii germane din România îi roagă pe membrii şi simpatizanţii săi să nu voteze la alegerile europarlamentare niciunul din cele trei partide care compun coaliţia de la guvernare, adică PSD, ALDE şi UDMR.

„Forumul Democrat al Germanilor din România recomandă membrilor şi simpatizanţilor săi:

1. să se prezinte la vot în 26 mai pentru a alege membrii viitorului Parlament European;

2. să nu voteze listele de candidaţi ale partidelor din coaliţia de guvernare, adică PSD, ALDE sau UDMR, deoarece nu s-au distanţat de campania de defăimare dusă de unii reprezentanţi ai PSD împotriva FDGR şi au votat legi care încalcă principiile statului de drept;

3. să voteze pentru un partid proeuropean şi anume PNL, partid care a anunţat sprijin pentru Klaus Iohannis în campania electorală pentru un nou mandat la Preşedinţia ţării şi este partenerul de coaliţie al FDGR în consiliul judeţean şi municipal din Sibiu.

Totodată FDGR recomandă tuturor membrilor şi simpatizanţilor săi să meargă în 26 mai la Referendum şi să răspundă cu DA la cele două întrebări formulate de Preşedintele Klaus Iohannis.

Astfel ei îşi exprimă un DA la valorile europene şi la statul de drept funcţional”, se spune într-un comunicat de presă al Forumului Democrat al Germanilor din România.

De menţionat că, la începutul anului, preşedintele Forumului German, dr Jurgen Porr, a refuzat o invitaţia liderului UDMR, Kelemen Hunor, de a participa ca invitat la Congresul formaţiunii minorităţii maghiare.

Dr Porr şi-a argumentat refuzul prin aceea că e „de neconceput că UDMR a sprijinit măsurile luate de Guvernul…în aşa-numita reformă judiciară, care constituie o diminuare consistentă a luptei împotriva corupţiei şi pune în pericol statul de drept în România”.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here