Lansat pe piaţă anul trecut, SUV-ul Ford Puma produs la Craiova a avut deja parte de primele probleme. Inerente, am zice noi, lansării unui model absolut nou.

Prima maşină hibrid produsă vreodată în România are nişte probleme cu airbag-urile.

„O serie de vehicule Puma au fost construite cu arcuri de reținere a airbag-ului șoferului care pot fi în afara specificațiilor de fabricație Ford Motor Company.

Un arc de reținere a airbag-ului șoferului în afara specificațiilor poate să nu fixeze bine pe volan modulul airbag-ului șofer. În eventualitatea declanşării airbag-ului, poate fi posibil ca airbag-ul să fie eliberat din volan în compartimentul pasagerilor”, a comunicat compania Ford Craiova.

Ca atare, au fost rechemate în service 326 de maşini Puma. Constructorul spune că reparaţia durează doar 30 de minute şi e, evident, gratuită.

Foarte probabil, această problemă, identificată de constructor şi în curs de remediere, nu va afecta vânzările noului Ford Puma, întrucât la rechemări în service recurg toţi marii constructori auto, de îndată ce e sesizată vreo dosfuncţionalitate.

Ford Puma e un SUV de clasă mică şi e un potenţial rival pentru Dacia Duster, întrucât beneficiază de tehnologii net superioare celor disponibile pe maşina produsă la Mioveni.

De asemenea, la testele de impact Euro NCAP, Ford Puma a obţinut cinci stele, faţă de cele numai trei obţinute de Duster. Ca preţ, Fordul Puma e ceva mai scump: undeva la nivelul echipării de top a Daciei Duster.

Mai multe detalii despre noul Ford Puma produs la Craiova puteţi citi în articolul de mai jos:

sursa foto: Ford Motor Company

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here