Constructorul american Ford lucrează asiduu la pregătirea intrării în producţie, în uzina sa de la Craiova, a unui nou model Ford.

E vorba despre un model care se va numi Puma, un mic SUV (sport utility vehicle) care va avea un gabarit ceva mai mare decât Ford EcoSport (produs acum la Craiova), dar o idee mai mic decât mai cunoscutul Ford Kuga.

Uzina Ford de la Craiova va demara producţia modelului Puma la jumătatea acestui an, iar maşina va fi disponibilă pe piaţă încă înainte de finalul anului.

„Prima imagine a lui Ford Puma (cea de mai sus, unica dispnibilă oficial, deocamdată – n.r.) dezvăluie designul atletic și aspirațional al noului crossover inspirat din lumea SUV-urilor.

Acesta se va alătura în acest an unei game de modelele Ford în continuă dezvoltare. Soluțiile flexibile și ingenioase de depozitare în portbagaj permit o capacitate a spațiului dedicat bagajelor fără compromis și inegalabilă în segment.

Aceste soluții au fost dezvoltate cu ajutorul ideilor venite dinspre clienți. Eficiența și performanțele noului Ford Puma vor fi optimizate cu ajutorul avansatei tehnologii Ford EcoBoost Hybrid de 48 V”, a anunţat Ford, printr-un comunicat de presă.

Vechiul Ford Puma nu are nimic în comun cu noul model

Noul Ford Puma nu trebuie confundat cu un mic coupe sport, cu acelaşi nume, produs între anii 1997 şi 2002, cu vânzări mai mult decât modeste.

Nu există nicio similitudine între noul Puma, care va fi produs la Craiova, şi modelul scos din fabricaţie în 2002.

De menţionat că noul Ford Puma ce va fi produs la Craiova va oferi, într-un an, poate doi, şi o versiune hibridă, denumită EcoBoost Hybrid.

Din acest punct de vedere, Ford pare să „depăşească” un pic Dacia, dar cu siguranţă că răspunsul constructorului de la Mioveni nu va întârzia prea mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here