De decenii, portdrapel al folclorului muscelean a fost celebrul grup folcloric „Doruri muscelene”, condus de interpretul Gavril Prunoiu. De azi încolo, grupul va cânta fără mentorul său, întrucât venerabilul Gavril Prunoiu a plecat la ceruri.

S-a născut la Boteni, în Muscel, acum 79 de ani (2 martie 1942), de unde luat apoi drumul Capitalei, unde a absolvit Seminarul Teologic, apoi Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”.

A cântat vreo doi ani la Ansamblul „Doina Argeşului”, apoi a plecat din nou la Bucureşti, pentru a studia la Conservator. A predat muzica la o şcoală din Câmpulung Muscel, apoi a revenit în Capitală, pentru a preda canto popular la liceul pe care-l absolvise.

Cântecele sale au intrat în aproape fiecare casă din această ţară, prin intermediul grupului „Doruri Muscelene” din Văcarea, comuna Mihăeşti.

Cineva i-a spus, frumos, rapsodul cu nume de arhanghel.

De azi încolo, Gavril Prunoiu poate fi socotit un arhanghel al muzicii populare, alături de alte nume mari, care ne-au părăsit în ultimii ani (Dumitru Fărcaş, Luca Novac, Nicolae Sabău etc).

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here