Cel mai mare producător de frigidere şi congelatoare din România, compania dâmboviţeană Arctic Găeşti, a anunţat că închide fabrica din oraş, ca urmare a faptului că 66 dintre angajaţii săi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu coronavirus.

Decizia a fost luată la finele săptămânii trecute de managementul grupului Arcelik (Turcia), acţionarul majoritar al Arctic Găeşti.

În total, la Găeşti şi la cealaltă fabrică Arctic din judeţul vecin, Dâmboviţa, situată în localitatea Ulmi, lucrează aproximativ 4.300 de salariaţi.

Toţi cei care lucrau la fabrica din Găeşti au fost trimişi acasă, în şomaj tehnic. La fabrica din Ulmi producţia continuă, dar cu severe măsuri de protecţie, asemănătoare cu cele luate la uzina Dacia de la Mioveni.

Cei care au intrat în contact cu colegii lor infectaţi sunt în izolare la domicilii.

„În calitate de lider al pieței de electrocasnice din România și de unul dintre cei mai importanți susținători ai economiei locale, cu aproximativ 4.000 de angajați, compania Arctic prioritizează sănătatea și siguranța acestora, a partenerilor de afaceri și a consumatorilor.

La fabrica din Găești s-au confirmat 66 de cazuri de Covid-19, în urma unei proceduri de testare inițiată de compania Arctic, după primul caz raportat pe data de 7 mai.

Toți cei confirmați pozitiv sunt asimptomatici și sunt spitalizați, sub atenta monitorizare a autorităților medicale locale.

Liniile de lăzi frigorifice vor începe producția pe data de 2 iunie, iar liniile de frigidere pe data de 25 mai. Între timp, fabrica va trece printr-un program intens de dezinfecție”, se arată într-un comincat de presă al conducerii Arctic Găeşti.

sursa foto: Arctic Găeşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here