La aproximativ o jumătate de an de când a semnat primul său contract de fotbalist profesionist din carieră, cu FC Argeş, puştiul de numai 16 ani Mario Tudose a fost cedat azi celebrei grupări lusitane Benfica Lisabona.

Tudose a fost crescut la Centrul de copii şi juniori „Leonte Ianvoschi” şi s-a spus că a fost urmărit de echipe bune din Olanda, cum ar fi Ajax Amsterdam şi PSV Eindhoven. Benfica s-a mişcat, însă, mai repede. În schimbul lui Mario Tudose, FC Argeş a primit 200.000 de euro plus TVA, şi a păstrat un procent de 20% dintr-o eventuală revânzare a jucătorului.

Tudose a strâns mai multe selecţii la naţionalele de juniori sub 15, 16 şi 17 ani ale României, fiind aproape nelipsit de la acţiunile acestor loturi reprezentative.

”Este un pas înainte acest transfer. Benfica are o academie de top și pune mare accent pe tinerii de mare perspectivă. Vreau ca în 3-4 ani să ajung să joc la prima echipă, iar apoi să fac pasul într-un campionat și mai puternic. Vreau să mulțumesc pe această cale clubului FC Argeș care m-a format, dar și oamenilor de la Pitești cu care am lucrat. FC Argeș va rămâne mereu în inima mea!”, a declarat Tudose, pentru site-ul oficial al clubului.

În imaginea de sus, Mario Tudose, în ianuarie anul acesta, la semnarea primului său contract de fotbalist profesionist, cu FC Argeş.

sursa foto: FC Argeş Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here