În urmă cu câteva minute, s-a terminat conferința de presă a premierului, care a avut loc la Palatul Victoria.

Cu acest prilej, prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că data de 1 iunie nu inseamnă revenirea totală la normalitate. Acesta a mai declarat că singura soluție de a reveni la normalitatea este vaccinarea, iar renunțarea la masca va fi posibilă doar dacă vom aveam peste 10 milioane de persoane vaccinate. Adică mai bine de jumătate din populaţie.

“1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un prim pas”, a afirmat Florin Cîțu, după ce a participat la prima ședință a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie, în contextul pandemiei de Covid-19.”

“Este un plan de măsuri care arată cum vom revenim la normalitate. Vom arăta ce vom face când vom avea o rată de vaccinare de 35%. Nu revenim la 1 iunie la sută la sută, dar va fi un prim pas, când vom avea o rată de vaccinare de 35%”.

După ce ne vaccinăm, vom renunța și la mască. Avem o țintă de 35%. Trebuie să ne gândim să renunțăm la mască după ce vom avea 10 milioane de persoane vaccinate”, a declarat Florin Cîțu, potrivit site-ului stirileprotv.ro.

Imaginea este de arhivă, din perioada pre-pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here