Creştinii ortodocşi şi greco-catolici aniversează azi Duminica Floriilor, cunoscută şi sub numele de Duminica patimilor. Sărbătoarea marchează intrarea triumfală a lui Isus Cristos în Ierusalim, după ce-l înviase pe Lazăr, la patru zile de la moarte, şi e prăznuită în fiecare an, cu o săptămână înaintea Sărbătorilor de Paşti.

Din aceasta zi începe Săptămâna Patimilor, în amintirea cărora în bisericile ortodoxe şi greco-catolice se oficiază în fiecare seară Deniile, adică slujbele prin care credincioşii îl petrec pe Isus Cristos pe drumul Crucii, până la moarte şi înviere.

E o zi de bucurie, dar ponderată de conştientizarea faptului că urmează o săptămână tristă, marcată de patimile Mântuitorului. E şi o zi a  exerciţiului de măsură, chibzuinţă şi speranţe.

Obişnuim ca, de Florii, să îi serbăm pe cei ce poartă nume de flori: Florin, Floarea, Violeta, Narcis/Narcisa, Lăcrămioara etc.

Tuturor cititoarelor şi cititorilor noştri, care poartă nume de flori, le dorim un sincer la mulţi ani şi urări de sănătate, bucurii şi împliniri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here