Problema burselor elevilor este una care a prin amploare la nivel național, pentru că foarte mulți copii au nevoie de acești bani, care în momentul de față nu pot fi distribuiți din cauza lipsei unui cadru legal. Sunt copii care își merită pe deplin dreptul de a primii banii de la stat, fie pentru rezultatele remarcabile, fie din cauze sociale.

În municipiul Câmpulung situația nu diferă de restul țării. Elevii nu-și primesc la timp bursele din cauza Guvernului preocupat, poate, de alte probleme decât cele ale copiilor care au nevoie de bănuți, în unele cazuri chiar pentru a-și continua studiile. Din fericire mai există și tineri cu inițiativă, care ignoră toate vocile care se întrunesc și strigă la unison că nu se poate.

Flavius Ilinca este unul dintre acești tineri care a ales să se lupte cu statul, prin intermediul asociației din care face parte, pentru a obține premisele legale de acordarea a buselor. Flavius are doar 16 ani, este elev la Colegiului National “Dinicu Golescu” gin Câmpulung Muscel, iar de un timp activează în cadrul proiectului “Acceleratorul de implicare civica pentru tineri”, proiect organizat de Societatea Academică din România,în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Activă.

Scopul principal al proiectului este acela de a face tinerii sa constientizeze puterea aflată în mâinile lor ca cetăteni și de a-i încuraja să rezolve probleme din propriile comunități. Așadar, este un cadrul care le permite tinerilor implicați să se lupte cu problemele din societatea înconjurătoare și să arate că se poate.

Flavius se luptă cu problema burselor, care așa cum spuneam, nu lipsește nici de la Câmpulung. În momentul în care statul s-a oprit din a le mai oferi elevilor sumele meritate, câmpulungeanul a luat imediat atitudine prin intermediul asociației din care face parte și a expus problema Primăriei din Municipiu, încercând să rezolve legal problema. Din păcate, singura variantă care i-a rămas la îndemână a fost întocmirea unei petiții prin care să strângă cât mai multe semnături, și care într-un final să ajungă și la conducătorii care au uitat de tineret, preocupați fiind de alte meșteșuguri.

“Problema pe care o rezolv ca participant al proiectului este cea a burselor. Bursele nu sunt acordate conform Hotararii de guvern nr.1064 din 4 decembrie 2020, iar situația nu pare sa se rezolve prea curand. Se pare ca de suma de 100lei/luna/elev, promisă de Gurvern, nu se știe înca nimic, iar acest lucru este dezolant. Primaria Câmpulung acorda un cuantum al burselor, însa suma nu este prea mare. Problema burselor a fost și este prezentă de câțiva ani, atunci când elevii primeau uneoridoar 20 de lei pe semestru.

Până acum am facut câteva demersuri, ce implica o cerere pe Legea 544/2001, o petitie online cu peste 400 de semnaturi și, de asemenea, am fost într-o audiență la doamna primar Elena Lasconi, care m-a ajutat sa descifrez misterele întrebarilor mele și pe aceasta cale îi multumesc pentru timpul acordat. Cand problema aceasta se va rezolva, pentru că sunt sigur ca o putem sfarși împreuna, am în plan și alte proiecte de rezolvare a problemelor legate de tineret și voi continua sa progresez in ascensiunea mea de lider civic, implicându-ăa în cât mai multe proiecte de acest gen”, ne-a declarat Flavius în legătură cu demersurile făcute la nivel local.

Ce trebuie să avem în vedere este că tineretul începe să prindă curaj și să ia atitudine. În municipiul Cîmpulung fapte de acest gen s-au petrecut foarte rar, însă avântul pe care-l prin adolescenții dau un suflu nou orașului și deschide calea unui viitor încurajator. Sperăm ca petiția întocmită de Flavius să strângă cât mai multe semnături, iar elevii să-și primească respectul cuvenit:

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fcampaniamea.declic.ro%2Fpetitions%2Fbursele-un-drept-nu-un-moft%3Ffbclid%3DIwAR3XJ5-2azqlEIlo5vJDsyHgh_4ZM0Kyp4OeolnB-025L1xZlKOSkEX9QEc&h=AT1zfYOilA3tH_1MZCOWV7rMyzPppuukdGMd7Y1e_ICSsFSYyvT5UY5Y5WZzb8upY_YT2UC4QikMJQcfuvyxbtnqxh66gdwZiVN3R9zpQ-g-wQgRTA7g6v31llr-tL_8WEkHtnkTUJMOnoiSk-cybw

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here