Ministerul român de Externe anunţă cetăţenii români care au în plan să călătorească zilele acestea, în vacanţă, în Grecia, să fie atenţi la condiţiile meteo severe din Macedonia greacă şi din zona peninsulei Halkidiki.

Serviciul de Meteorologie a Greciei a emis o avertizare cu cod roșu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, în vigoare de azi-noapte până mâine inclusiv.

În acest interval, sunt prognozate furtuni puternice și ploi torențiale.

Doi cetăţeni români, o femeie şi băiatul ei de numai 8 ani, şi-au pierdut vieţile ieri, după ce acoperişul unui restaurant din staţiunea Nea Plagia (regiunea Halkidiki) s-a prăbuşit în urma unei furtuni puternice.

Alte patru persoane au murit, doi turişti din Cehia au fost luaţi de ape cu rulota în care stăteau cu tot, iar alte câteva zeci au fost rănite în furtunile de ieri, din nordul Greciei.

De altfel, autorităţile elene au decretat stare de urgenţă în zona respectivă.

Cetățenii români aflaţi deja în zona calamitată pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544.

Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

„De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076”, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti.

sursa foto: Keep Talking Greece

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here