Fiscul se chinuie să vândă un ARO făcut special pentru Nicolae Ceauşescu

Date:

Share post:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) se chinuie, de ceva vreme, se valorifice un automobil de teren ARO 304/306, care i-a aparţinut, înainte de 1989, fostului preşedinte comunist al României, Nicolae Ceauşescu.

Aflat momentan în proprietatea omului de afaceri Ovidiu Tender, dar sechestrat de ANAF, acel ARO a fost scos la vânzare de Fisc contra sumei de 137.500 de lei. Nu s-a înscris, însă, nimeni la prima licitaţie.

Aşa că, la a doua, organizată în ziua de 7 martie acest an, preţul a fost redus la 103.125 de lei. Garanţia de participare e de 10 procente din valoarea de pornire.

Maşina a fost fabricată în anul 1977 şi are la bord numai 72,453 km. Printre dotările – rar întâlnite la acea vreme – de care dispune vehiculul amintim servodirecţia, aerul condiţionat cu reglare manuală, trapă şi tapiţerie din piele.

Motorul e unul standard pentru anul 1977. E vorba de propulsorul pe benzină cod L25, cu o cilindree de 2496 cmc, cu carburator, care furniza 83 CP şi un cuplu bun, de 170 Nm, disponibil încă de la turaţii joase.

Un astfel de ARO putea rula în treapta a IV-a, cu viteze de numai 40 km la oră, fără ca transmisia să trepideze.

Numai şase astfel de modele au fost fabricate, între 1977 şi 1988. Două au fost făcute cadou de Ceauşescu unor politicieni din Occident şi nu se mai ştie nimic de soarta lor.

În România, mai sunt în circulaţie încă două astfel de ARO, pe lângă cel scos de ANAF la licitaţie. Unul din ele aparţine unui argeşean, din Curtea de Argeş.

surse foto: 4tunning.ro, playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Tablouri din închisori comuniste

Descrise recent, cu amar inevitabil, de două victime ”găzduite”...

Accident pe drumul expres Craiova-Piteşti. Circulaţie închisă de tot

Traficul pe drumul expres Craiova-Piteşti (DEx 12) este blocat...

16 august, zi naţională de comemorare a martirilor Brâncoveni

"Ziua de 16 august este marcată în fiecare an...

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...