„La PNL ca la PSD: soția lui Relu Fenechiu (fost deputat PNL şi fost ministru al Transporturilor – n.r.) a făcut 60 de proiecte de consultanță cu primăriile din țară pentru iluminat stradal pe banii Ministerului Mediului”, dezvăluie o investigaţie publicată pe platforma de presă locală PressHub, reţea din care şi site-ul nostru face parte.

Ex-deputatul Relu Fenechiu e cel care l-a inventat, din punct de vedere politic, pe actualul ministru al Mediului, Costel Alexe (PNL).

„Costel Alexe, ca mulți alți importanți membri tineri ai PNL Iași, își datorează cariera politică lui Relu Fenechiu. El i-a promovat, el le-a dat primele funcții publice, el i-a pus pe locuri eligibile în listele electorale”, se menţionează în articolul citat.

Referitor la cele 60 de proiecte de consultanţă, derulate prin firma Integra Business Consulting, a Marianei Fenechiu, trebuie spus că acestea aduc firmei frumuşica sumă de 1,6 milioane de lei.

Relu Fenechiu

Interesant e că dna Fenechiu, soţia fostului ministru, a fost cântăreaţă de muzică populară înainte să se apuce de afaceri cu consultanţă pentru iluminat public cu LED-uri.

Cariera politică a lui Relu Fenechiu ar mai fi durat, poate mult şi bine, dacă nu i-o curmau DNA şi Justiţia: în 2013, acesta a ieşit din politică, intrând direct la puşcărie, ca urmare a unei condamnări la 5 ani de închisoare, după ce vânduse către Electrica, prin firmele sale, transformatoare vechi la preţ de unele noi.

Ulterior, Fenechiu a mai încasat trei ani şi jumătate de închisoare, pentru spălare de bani şi trafic de influenţă. A fost eliberat acum trei ani din închisoare, condiţionat, pentru bună purtare.

Chestionat de colegii din presa ieşeană despre tunurile firmei nevestii, dl Fenechiu a spus că nu are la cunoştinţă ce afaceri derulează consoarta.

Investigaţia de presă din care am citat aici poate fi lecturată accesând link-ul de mai jos:

sursa foto: ReporterIS via presshub.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here