Final de sejur all-inclusive: Radu Mazăre, arestat de Poliţia din Madagascar

Date:

Share post:

„Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai anul curent, pentru o perioadă de 6 zile.

Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional.

Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat”.

Persoana la care se face referire în comunicatul de mai sus, emis azi de Poliţia Română, este fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre.

Informaţia privind arestarea sa a fost publicată, ceva mai înainte, de colegii de la www.g4media.ro

Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, și a ajuns în Madagascar, unde avea afaceri în turism.

Mazăre acuza la momentul fugii presupuse presiuni politice și spunea că a cerut „azil politic” în Madgascar. Ulterior, un oficial guvernamental malgaş a declarat că în ţara sa nu există noţiunea de azil, nici politic, nici nepolitic, pentru că „nu a fost niciodată cazul”.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în februarie 2019 într-un dosar de retrocedări fictive de terenuri în staţiunea Mamaia.

Alături de acesta au mai fost condamnați în acel dosar Nicușor Constantinescu, fost preşedinte al CJ COnstanţa (5 ani de închisoare) şi oamenii de afaceri Cristi Borcea (5 ani), Dragoș Săvulescu (5 ani și jumătate).

Săptămâna trecută, Mazăre a mai fost condamnat la o altă sentință de 9 ani și 10 luni de închisoare, într-un alt dosar de corupție. Sentinţa aceasta nu este, însă, definitivă.

Autorităţile române spun că vor demara de îndată procedurile de extrădare pentru Mazăre, pentru a fi adus să îşi ispăşească pedeapsa în ţară.

sursa foto: B1 TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...