Filozoful Mihai Şora, distins cu Premiul Cetăţeanului European 2018

Date:

Share post:

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 102 ani, şi asociaţia „MagiCAMP”, condusă de fosta jurnalistă TV Melania Medeleanu au primit, vineri, Premiul Cetăţeanului European 2018, în cadrul unei conferinţe la Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Venerabilul domn Şora, care e membru de onoare al Academiei Române, a fost propus pentru acest premiul de europarlamentarii români Monica Macovei şi Cristian Preda, în vreme ce dna Medeleanu a fost propusă de un alt europarlamentar român, Siegfrid Mureşan.

„Mihai Șora știe că tânăra generație educată este cea care este viitorul democrației. Îmi povestea că are tot mai multe invitații din școli, să se ducă să le vorbească elevilor, ceea ce înseamnă că ajunge la sufletul și la mintea lor. De aceea, Mihai Șora are deja mii de ani de tinerețe și de dăruire!

Melania Medeleanu
Melania Medeleanu

Domnul Șora este și un bastion viu al democrației. Îl vedem în Piața Victoriei, determinat și drept, la fiecare protest atunci când este în pericol democrația în România.

Dl Șora scria în urmă cu o lună că „democrația nu e floare rară”, pentru că trăsătura ei memorabilă este „fragilitatea”. Democrație este fragilă, tocmai de aceea trebuie să o apărăm”, a scris dna europarlamentar Macovei, cu referire la venerabilul filozof.

În ce o priveşte pe cealaltă laureată, dna Melania Medeleanu, a fost premiată pentru abnegaţia cu care asociaţia pe care o conduce ajută copiii bolnavi de afecţiuni oncologice şi victime ale unor arsuri grave, încercând să facă pentru micuţii bolnavi ceea ce statul român nu face.

„Peste 500 de copii din România și din Republica Moldova au beneficiat de terapie prin joacă, îngrijire, inclusiv medicală, și de consiliere de specialitate în taberele de vară MagiCAMP”, notează cei de la portalul EurActiv.

surse foto: Roxana Comănescu, blog Monica Macovei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Tablouri din închisori comuniste

Descrise recent, cu amar inevitabil, de două victime ”găzduite”...

Accident pe drumul expres Craiova-Piteşti. Circulaţie închisă de tot

Traficul pe drumul expres Craiova-Piteşti (DEx 12) este blocat...

16 august, zi naţională de comemorare a martirilor Brâncoveni

"Ziua de 16 august este marcată în fiecare an...

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...