În această seară, la cinematograful „Florin Piersic” din Cluj-Napoca va avea loc premiera filmului intitulat, simplu, „Colectiv”, realizat pe baza evenimentelor tragice de la clubul omonim din Capitală.

„Urmărind jurnaliști, avertizori de integritate, pacienți arși și oficiali din Guvern, filmul dezvăluie fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării”, se spune despre acest film ce pare să aibă (şi) valoare de documentar.

De fapt, pelicula chiar e un documentar, nu un film artistic, în accepţiunea clasică a termenului. Iar printre „actori” se numără şi unii jurnalişti de la Gazeta Sporturilor, care-şi joacă propriile roluri.

„Pe parcursul filmului, zeci de reporteri, de cameramani, de fotoreporteri din tot atâtea redacții muncesc din greu și onest.

E un alt peisaj decât sunt oamenii obișnuiți să vadă când se gîndesc la presă. În „Colectiv” veți vedea care-i prețul ca să aveți dreptul la informare și veți afla povestea surselor curajoase din spitale”, promite Cătălin Tolontan, şeful redacţiei menţionate.

Pelicula va rula în cinematografele din oraşele mari ale ţării. Ea va putea fi vizionată şi de publicul argeşean, la „Cinema City”, marţea viitoare (25 februarie), de la ora 19,30 şi la „Cinema Trivale”, miercuri 26 februarie şi joi, 27, de la ora 19.

Regia: Alexander Nanau
Scenariul: Antoaneta Opriș, Alexander Nanau
Producător: Alexander Nanau Production, Samsa Film Luxembourg, HBO Europe
Distribuția: Narcis Hogea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luțac, Camelia Roiu, Tedy Ursuleanu, Vlad Voiculescu, Nicoleta Ciobanu

Despre tragedia de la Colectiv

Teribilul incendiu a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv, situat în Bucureşti, într-un imobil al fostei fabrici „Pionierul”. cu prilejul concertului unei trupe rock.

Focul a izbucnit după ce artificiile au aprins izolaţia de burete şi spumă poliuretanică a pereţilor. Localul funcţiona fără aviz al ISU.

Au murit, în total, pe loc sau ca urmare a arsurilor, intoxicaţiilor cu fum sau asfixierii, 64 de persoane, alte 153 fiind rănite. Unii au rămas cu sechele pe viaţă.

Ministrul Sănătăţii din Guvernul PSD condus de Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu, declara senin a doua zi după catastrofă că spitalele româneţti au tot ce le trebuie pentru a-i trata pe răniţi.

Adevărul a fost că nu aveau aproape de niciunele, iar mulţi răniţi au murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

În 4 noiembrie, după manifestaţii la care au participat sute de mii de oameni, Victor Ponta a demisionat din funcţia de prim ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here