Sâmbătă şi duminică, 1 şi 2 decembrie 2018, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, la cinematograful „București” din Piteşti vor rula trei filme românești din categoria capodopere ale genului.

De la ora 12 va rula filmul documentar „Marea Unire. România, la 100 de ani. Istoria unui popor”, regizat de Marilena Stănescu, Sergiu Olteanu și Mihuț Năstăsache. Intrarea este liberă.

În aceeaşi zi, dar de la ora 16,30, în holul cinematografului „București” va avea loc vernisajul expoziției de pictură a elevilor de la Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, având ca tematică împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Chitaristul Andrei Tase, acompaniat de dr. Andrei Tase, va susține un mic recital.

De la ora 20 va rula filmul „Triunghiul Morții”, în regia regretatului Sergiu Nicolaescu. În rolurile principale: Ilinca Goia, Valentin Teodosiu și George Alexandru.

Filmul reconstituie eroecile lupte purtate de armata română împotriva ocupanților germani în Primul Război Mondial, în localitațile Mărăști, Mărășești și Oituz.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reducere de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 2 decembrie 2018, de la ora 18, va rula filmul românesc „Alice T.”, în regia lui Radu Muntean.

În rolurile principale: Ela Ionescu, Bogdan Dumitrache, Teodor Corban, Șerban Pavlu, Maria Popistașu, Cristine Hămbăşeanu, Andra Guti.

Filmul „Alice T.”, abia lansat în cinematografele din România (la 9 noiembrie), spune povestea unei adolescente de aproape 17 ani, Alice Tarpan (interpretată cu mare talent de Andra Guţi), care are o viață complicată.

Preţurile la acest film sunt ca şi cele de la filmul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here