După cum melomanii cunosc deja, aseară, orchestra Filarmonicii din Piteşti a susţinut primul spectacol din perioada post-pandemie.

Evenimentul a avut loc la Grădina de Vară din centrul Piteştiului, în aer liber, şi a debutat fulminant: concert-maestrul Mădălin Sandu (foto) a dat citire unui mesaj, înainte să răsune primele acorduri:

„Am fost prima şi singura instituţie de cultură din ţară ai cărei angajaţi… au fost trimişi în şomaj tehnic, fără ca managerul Jean Dumitraşcu să se consulte cu sindicatul şi fără să aibă avizul Consiliului Local…. ameninţările managerului ne-au menţinut într-o stare continuă de teamă şi de disconfort psihic.

Ne găsim în situaţia să ne apărăm de abuzurile managerului instituţiei noastre şi să ne căutăm dreptatea în instanţă… Domnule manager, departamentul artistic, în număr de 35 de angajaţi, vă cere demisia!

Este momentul să demonstraţi caracter şi să daţi curs acestei cereri”, a spus, de la microfon, maestrul Mădălin Sandu, înainte ca spectacolul să înceapă.

Jean Dumitraşcu, un manager cu probleme

Chestiunea va fi tranşată în Justiţie, dar, până atunci, atmosfera în sânul instituţiei rămâne extrem de tensionată, total improprie bunei desfăşurări a actului de cultură.

Managerul Filarmonicii, Jean Dumitraşcu, conduce această instituţie de la înfiinţarea ei, acum 13 ani. Anterior, dl Dumitraşcu fusese director al Centrului Cultural Piteşti, vreme de aproape trei ani, după ce petrecuse alţi câţiva ani ca redactor pe probleme politice la ziarul Argeşul Liber.

surse foto: Facebook/Mădălin Sandu, Jean Dumitraşcu

2 COMENTARII

  1. Se cere cu precădere demiterea lui Ion Dumitrașcu mai ales pentru faptul ca acesta nu are studii superioare iar funcția pe care inca o ocupa contravine categoric supremului post de conducere într-o instituție de stat. Și au trecut totuși 13 ani, timp în care satrapii politici locali ii tot schimba scutecele distinsului „Directoras” în biroul de la etajul 1al Filarmonicii pitestene. Trist…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here