Filarmonica Piteşti organizează poimâine, 23 mai, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul vocal-simfonic aniversar la 12 ani de la primul concert.

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de maestrul Tiberiu Oprea, vor evolua, ca soliști, soprana Codruța Elena Oprea, mezzosoprana Andra Bivol-Costea și baritonul Adrian Mărcan.

Născută într-o familie de muzicieni, soprana Codruța Elena Oprea a susținut primul concert cu orchestra, la Ateneul Român, la nouă ani. A absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” București (secția pian) și Universitatea Națională de Muzică București (secția canto clasic). Doctor al universității bucureștene, este profesoară la Universitatea Pitești, Departamentul de Arte.

Codruţa Elena Oprea

A colaborat cu succes cu Opera Națională și Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”, ambele din București. A susținut concerte și recitaluri atât în străinătate (Italia, Franța), cât şi în țară, la Parlamentul României, Radiodifuziunea Română, la filarmonicile din București, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Pitești și orchestra Universității Pitești.

La Filarmonica Pitești, unde a lucrat, între 2007-2010, ca maestru studii canto, a interpertat rolul lui Marion, în premiera mondială a musicalului „Heart of the Lion”.

Mezzosoprana Andra Bivol-Costea a absolvit Universitatea Națională de Muzică București și Conservatorul Superior din Paris (masteratul). Laureată a multor concursuri naționale și internaționale, a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate.

Andra Bivol-Costea

În România, a încântat publicul la Opera Română, Ateneul Român, filarmonicile din Pitești, Craiova, Iași, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Craiova, Bacău, iar în străinătate în Franța, Italia, Belgia, Turcia, Germania, Elveția, Grecia. Publicul a aplaudat-o, în decembrie 2018, în concertul vocal-simfonic „O istorie simfonică a muzicii ușoare românești”, dar și în anii anteriori, când a fost angajată ca artist liric la Filarmonica Pitești.

Baritonul Adrian Mărcan (foto sus) a început studiul muzicii la nouă ani, la Liceul de Muzică din Cluj-Napoca, pe care l-a absolvit la secția violoncel. Devine student al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, la pedagogie muzicală, transferându-se, peste un an, la secția canto. Participă la cursuri de masterclass cu maeștrii Eugenia Moldoveanu, Ionel Pantea, Ion Buzea şi Cornel Stavru.

În 1995, devine solist al operei din Braşov, unde îşi desfăşoară activitatea până în prezent, având numeroase colaborări cu operele, teatrele lirice şi filarmonicile din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Constanţa, Arad, Craiova, Târgu Mureş, Galaţi, Bacău.

Din 2016, este angajat al Operei Naționale București. A colaborat cu actorii Nicole Kidman şi Jude Law la realizarea filmului „Cold Mountain”. Este în premieră la Filarmonica Pitești.

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here