După ce câştigaseră ieri clar, scor 3-0, cu CSU Oradea, în primul joc al etapei de play-off de la Târgu-Mureş, fetele de la FC Argeş Volei aveau nevoie de încă o victorie în celelalte două jocuri rămase, pentru a-şi asigura promovarea în prima divizie.

Victorie pe care au obţinut-o în această după-amiază, de o manieră mai clară decât ieri, în faţa formaţiei CSM Lugoj, scor 3-0, pe seturi 27-25, 25-11 şi 25-21.

Formaţia bănăţeană a pus probleme jucătoarelor pregătite de antrenoarele Cristina Zanfir (principal) şi Ionela Davidescu (secund) doar în primul set, atunci când piteştencele au început dezastruos.

La 6-1 pentru CSM Lugoj, un time-out cerut de antrenoarea Cristina Zanfir a repus lucrurile pe făgaş normal, astfel că s-a făcut repede 11-11. De aici încolo, echipele au mers cap la cap până la final, atunci când FC Argeş a reuşit să fructifice a patra minge de set.

Seturile doi şi trei au „curs” conform calculelor hârtiei, FC Argeş câştigându-le fără nicio emoţie.

Dana Lupescu (sânga) şi Larisa Vasilică au avut prestaţii bune în această după-amiază

De la echipa noastră, cel mai mult ne-a plăcut Dana Lupescu: experienţa şi maturitatea ei au făcut de multe ori diferenţa. Aşteptam mai mult de la brazilianca Gracieli do Monte, dar aceasta a prins o zi mai slabă.

Cu această victorie, FC Argeş Volei are asigurată prezenţa, în sezonul 2019-2020, în primul eşalon valoric al voleiului feminin românesc.

Partida de mâine, cu gazda etapei, CSM Târgu-Mureş, nu mai are, practic, nicio importanţă, pentru niciuna din echipe, întrucât şi gazdele sunt ca şi promovate, după ce au învins în primele două jocuri.

Va fi, totuşi, un meci interesant de urmărit. Un duel al orgoliilor, dacă vreţi, pentru că gazdele nu au pierdut niciun meci în sezonul regulat şi doresc, după cum ne-a spus un oficial de-al lor, să promoveze „en fanfare”, cu victorii pe linie.

Fetele noastre, însă, eliberate de stresul promovării, sunt perfect capabile să le bată pe cele de la Târgu-Mureş. „Eu vreau să câştig toate meciurile”, spunea antrenoarea Cristina Zanfir.

Vom vedea mâine deznodământul.

sursa foto: Răzvan Marinescu/arges-sport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here