„Festivalul Tinerilor”, ediția a III – a, la Filarmonica Pitești

Date:

Share post:

Filarmonica Pitești organizează în 1 iunie și 23 iunie a treia ediție a Festivalului Tinerilor. Acesta este organizat în două părți: concert simfonic (joi, 1 iunie) și concert jazz-pop (vineri, 23 iunie).

Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, vor urca pe scenă, la Centrul Multifuncțional, joi, 1 iunie, Miruna-Mihaela Măciucă, Ion Popa Lianu, Sofia Butaru, Cristian Eduard Miclea, Nectaria Anastasia Negoescu, Izabela Maria Călina, Bogdan Marius Miu, Carla Ștefania Achim și Ioana Tomescu.  

În program: Edvard Grieg – Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op. 16, Carl Maria von Weber – Concertul nr 1 pentru clarinet și orchestră (partea 1), Manuel De Falla – Dans Spaniol, Domenico Cimarosa – Concert pentru două flaute, Antonín Dvořák – Rusalka, Joseph Haydn – Concertul pentru pian și orchestră în Re major (partea 1), Camille Saint-Saëns – Allegro Appassionato pentru violoncel și orchestră, G. Rossini – Introducere, tema și variațiuni pentru clarinet și orchestră.   

Soliștii au fost aleși în urma selecției naționale organizate de Filarmonica Pitești.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. A fost și este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, Filarmonicii George Enescu din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente. Ca un dar din partea filarmonicii, copiii până în 18 ani au intrare gratuită. Concertul începe la ora 19.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Flonta și Cioroianu

  Ambii, oaspeți ai Centrului Cultural Pitești, printre simeze...

German corporation Continental/Siemens, deeply involved in the Dieselgate cheating scandal (I)

A technical project manager at Continental has admitted to...

Accident la Davideşti

Şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului şi...

Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Noi lucrări la autostrada Piteşti-Sibiu, lotul 2, dintre Boiţa...

Unde e cea mai ieftină benzină. Situaţia pe judeţe; cum stăm în Argeş

Ziarul Ring a realizat azi o radiografie asupra prețurilor...