Școala Populară de Arte și Meserii Pitești organizează, în vinerea Floriilor (19 aprilie), Festivalul Național de Pricesne „Cruce Sfântă Părăsită”, dedicat tuturor celor care cunosc și au drag de cântecul bisericesc.

Evenimentul, aflat la a doua ediție, își propune dezvoltarea virtuților creștine prin apropierea tinerilor de Sfânta Biserică…

Festivalul are trei secțiuni:

·       Secțiunea Solo – sub 18 ani

·       Secțiunea Solo – peste 18 ani

·       Secțiunea Grupuri.

Se va interpreta o singură piesă, fără acompaniament, iar durata nu trebuie să depășească 4 minute.

Juriul va fi format din preoți și profesori de muzică, iar președintele juriului va fi chiar inițiatoarea proiectului, Elena Sima, interpret de muzică populară, romanțe și cântări religioase, colaborator al Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești.

Priceasna este o cântare executată la slujba liturghiei ortodoxe în timpul împărtășirii preotului sau, prin generalizare, a credincioșilor.

Pricesnele sunt cântate cu precădere în bisericile parohiale de către credincioși… în ultimul timp au devenit parte a repertoriului multor artiști populari consacrați care au depus eforturi considerabile pentru culegerea, adaptarea și păstrarea lor.

Înscrierile se fac până la data de 17 aprilie la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești sau la adresa de e-mail: scoalapopart@yahoo.com.

Relații suplimentare la telefoanele 0248.21.22.60,  0348.45.75.60, 0728.29.44.71.

Festivalul se va desfăşura la biserica „Mavrodolu” din Piteşti.

sursa info şi foto: Consiliul Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here