Ferma agricolă a dnei Ionela Vișan, denumită ”Sparanghel de poveste”, a fost premiată recent la un concurs de granturi dedicat femeilor-antreprenor din agricultură.
Ionela Vișan a pus bazele unei afaceri de familie în agricultură după nouă ani în străinătate. A început cultivând sparanghel pe un teren de 4.000 de metri pătrați, în satul Tomșanca, din comuna Buzoești. Apoi ferma s-a extins cu alți 2.800 mp la Căteasca, tot în Argeș.
”Sparanghel de poveste” a primit un premiu (grant) în valoare de 5.000 dolari SUA, la Gala de premiere a programului de granturi TalentA, organizat de italienii de la Corteva Agriscience.

”În acest an, trei proiecte excepționale au fost premiate pentru potențialul lor de a stimula dezvoltarea comunității și de a îmbunătăți securitatea alimentară”, au anunțat cei de la Corteva Agriscience, în Revista Fermierului. Unul dintre aceste proiecte a fost ”Sparanghelul de familie” de la Căteasca.
”… A fost o experiență revelatoare pentru mine. Datorită experienței împărtășite de trainerii Corteva și ghidării de afaceri oferite de Starperformining, am învățat cum să structurez un proiect, să construiesc un model de afacere sustenabil și să-mi transform viziunea în realitate. Femeile din agricultură au nevoie de cunoștințe la fel de mult cât au nevoie de resurse financiare, iar acest program le oferă pe ambele”, a declarat Ionela Vișan.
Din câte știm noi, ferma de sparanghel a dnei Vișan e singura exploatare agricolă din județ condusă de o femeie. Și printre foarte puținele din țară.
Așa că, dacă găsiți în piață sau la vreun magazin sparanghel de Căteasca, cumpărați cu încredere! Sparanghelul de poveste din Argeș merită să meargă mai departe.




CITIȚI ȘI: O fermă din Căteasca donează vreo 20 de saci cu varză celor nevoiaşi (2020)
surse foto: Facebook/Revista Fermierului, Corteva Agriscience, Sparanghel de poveste